کارشناسی ارشد مرمت‌ و احیای‌ بناها و بافتهای تاریخی‌

بخش «مرمت ابنیه و بافت» در سال 1382 با هدف تأثیرگذاری بر امر حفاظت از ارزش های فرهنگی و تاریخی ایران تشکیل شد.
کشور ایران، از نظرحجم بسیار بالای میراث طبیعی و تاریخی، در زمره ده کشور اول دنیا است. لازمه استفاده از این پتانسیل نیرومند به‌عنوان یک فرصت و جلوگیری از تهدید تخریب ارزش‌های فرهنگی و تاریخی ایران، بخش «مرمت ابنیه و بافت»، با هدف تربیت متخصصان و پژوهش‌گران جوان در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، آغاز به کار نمود. این بخش تاکنون با تربیت بیش از یکصد دانش آموخته در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در زمینه‌های جذب آنان در دانشگاه ها، مؤسسات پژوهشی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، شهرداری ها و پایگاه های پژوهشی فعالیت نموده است. در سال 1386 پیشنهاد تشکیل دانشکده مرمت بعنوان چشم انداز این بخش به دانشگاه پیشنهاد گردید که مراحل تصویب خود را می‌گذراند.
با توجه به حجم آثار فرهنگی، طبیعی و تاریخی در ایران، نقش آن در تمدن بشری و نیز پتانسیل بسیار بالای بافت‌های باارزش و آثار برگزیده جهانی، همچنین حجم تخریب‌های گسترده که ناشی از بی‌توجهی و کم‌سوادی و به بهانه توسعه ظاهری و کاذب صورت می‌پذیرد؛ لازم است با توجه و تلاش بیشتری نسبت به این موضوع، در همه حوزه‌ها ا عم از مدارس، دانشگاه‌ها، سازمان میراث فرهنگی، شهرداری‌ها و بنیاد مسکن و دبیرخانه، شورای‌عالی و...، اقدام شود. دانشگاه تهران به سهم خود نسبت به اقدام در حوزه‌های تحصیلات تکمیلی و حوزه‌های پژوهشی اقدامات خود را آغاز کرده و امید است با توجه به تلاش همکاران به این مهم دست یابیم.