کارشناسی ارشد معماری داخلی - دانشکده معماری arch
کارشناسی ارشد معماری داخلی
رشته معماری داخلی پیش از انقلاب اسلامی ایران در نظام آموزش عالی کشور به صورت محدود در حال فعالیت بود. این رشته در دانشکده هنرهای تزیینی آموزش داده می شد. لیکن پس از انقلاب اسلامی و با آغاز انقلاب فرهنگی به دلیل جهت گیری این رشته به سوی تجمل گرایی و ضرورت بازبینی در محتوا و نظام آموزشی رشته تعطیل گردید.
در سالهای اخیر و با توجه به ضرورت تاسیس این رشته با رویکردی متفاوت، آموزش عالی با تاسیس این رشته موافقت نمود. برنامه آموزشی رشته معماری داخلی در مقطع کارشناسی ارشد و به عنوان یکی از گرایش های رشته معماری در مورخ 12/ 10 / 1383 و در پانصد و سی و دومین جلسه شورای گسترش آموزش عالی تصویب گردید. در ابتدا دانشگاه هنر این رشته را راه اندازی نمود و دانشگاه تهران نیز با توجه به مسئولیت و جایگاه خاصی که در شکل دهی به رشته های مورد نیاز جامعه بر خود فرض میداند از سال 1389کارشناسی ارشد معماری داخلی را با انجام اصلاحاتی در برنامه آموزشی مصوب، راه اندازی کرد.
معماری داخلی اکنون به عنوان گرایش رشته کارشناسی ارشد معماری می باشد. لیکن با توجه به ضرورت توجه به این حوزه و نیز وجوه تمایز قابل توجه این رشته نسبت به معماری و عدم همپوشانی با دروس کارشناسی ارشد معماری، پیشنهاد می گردد که معماری داخلی از گرایش تبدیل به رشته گردد.
اهداف:
رشته تحصیلی کارشناسی ارشد معماری داخلی بر اساس برنامه ای در امتداد دوره های کارشناسی تدوین گردیده که زمینه فعالیت آن در حوزه های فنی – هنری، و گستره آن کسب مهارت و تجربیات هنری، فنی و اجرایی است. این دوره به منظور توجه ویژه به موضوع وسیع و پر دامنه معماری داخلی تاسیس شده و هدف آن تربیت متخصصانی است که دارای تواناییها و قابلیتهای لازم در زمینههای زیر باشند:
- دارابودن تفکر هنری و خلاقانه از مرحله تولید و نمایش ایدههای اصیل تا بسط این ایدهها.
- آشنایی با مصالح و فناوریهای روز در طراحی و اجرای فضاهای داخلی.
- توانایی در تحلیل ویژگیهای جسمی، روانی و روحی انسانی و نیز بررسی تاثیرات متقابل فضا، جامعه و فرد بر یکدیگر .
- دارا بودن تفکر انتقادی، تحلیل و راهبردی:
- تفکر انتقادی: توانایی نقد، تفسیر و به روزرسانی اندیشهها و طرحهای خود و سایرین جهت تضمین قابلیتهای طراحی.
- تفکر تحلیلی: مطالعه و تجزیه و تحلیل انواع فضاهای داخلی و شناخت عوامل موثر بر شکلگیری این فضاها.
- تفکر راهبردی: دارا بودن نظاممندی ذهنی جهت هدایت و برنامهریزی پروژههای طراحی داخلی و ارایه راهکارهای مناسب برای مسایل مختلف طراحی.
- آشنایی با جریانات و سبکهای موجود در حوزه معماری داخلی و مبانی نظری آنها.
- تسلط به طراحی فضاهای داخلی و شیوه کالبدبخشی به اندیشهها (از مرحله تولید ایده تا ارایه آنها و در نهایت تبدیل شدن به طرحهای قابل تحقق).
اگر چه القاء نگرش علمی تحقیقاتی از طریق مباحثی چون مدیریت شرایط و امکانات، نقش عوامل انسانی در طراحی، تجزیه و تحلیل فضاهای داخلی، تاریخ و مبانی معماری داخلی در طول دوره و در لابهلای دروس نظری مشهود است ولی این دوره را نمیتوان دوره ای صرفاً مطالعاتی و تحقیقاتی به شمار آورد و فارغالتحصیلان این دوره واجد تواناییهای لازم جهت حضور در عرصههای مختلف حرفهای خواهند بود.
مجموع واحدهای دروس ارائه شده در این دوره 32 واحد بوده که به شرح زیر میباشد.
واحد الزامی 22 واحد
واحد اختیاری 4 واحد
پایان نامه 6 واحد