سمپوزیوم بین المللی درباره زمان، فضا و حرکت در هنر

۱۸ و ۱۹ دی ماه ۱۳۹۷
تالار شهید آوینی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

پس از ظهور هندسه‌های غیر اقلیدسی و نظریه نسبیت خاص آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ میلادی، ابعاد دیگر هستی، به ویژه بُعد چهارم، اهمیت بسیاری یافت و موجب ایده‌های جدیدی در کارهای بسیاری از هنرمندان قرن بیستم گردید. در این دوران، کوبیست‌ها، سورئالیست‌ها، فوتوریست‌ها و سایر هنرمندان پیشرو از مباحث ریاضی پیشرفته استفاده نموده تا تعاریف جدیدی از زمان، فضا و  حرکت در آثار  خود ایجاد نمایند. برای بسیاری، بُعد چهارم، مفهوم پیچیده‌‌ایست که نمایانگر «گذر از حوزه ی اطمینان عملگرا و نظر به دامنه گسترده‌ی فرصت‌ها است» (Charles Howard Hinton, 1884)‌.



این سمپوزیوم مسائل مهم مربوط به مفاهیم مختلف زمان، فضا و حرکت در هنر را به بحث و گفتگو می‌گذارد. این مفاهیم اولیه به مفاهیم دیگری همچون واقعیت، نیرو، پیدایش و ابعاد دیگر هنر اشاره دارند. همه این مفاهیم قابل تفسیر، بحث و گفتگو خواهند بود. این سمپوزیوم محفلی بینا رشته‌ای و بین‌المللی را فراهم می آورد که بر اساس آن طیف گسترده‌ای از متخصصان و صاحبنظران با پیشینه‌ و تخصص‌های مختلف گردهم می‌آیند.

این رویداد دو روزه در قالب چهار نشست مختلف با موضوعات مرتبط با عنوان سمپوزیوم برگزار خواهد شد. هر نشست تخصصی موضوع مرتبط با یکی از زمینه‌های زیر را مورد بررسی قرار خواهد داد: معماری و طراحی شهری، طراحی صنعتی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و موسیقی. همچنین در سخنرانی‌ها، نمایشگاهی از آثار شرکت کنندگان در فراخوان برگزار خواهد شد. نوع شرکت در این سمپوزیوم به ارسال مقاله یا پوسترمحدود نمی‌شود، بلکه علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را در قالب فایل‌های صوتی و تصویری، مدل‌های پویا یا هرگونه رسانه دیگری که مربوط به موضوع سمپوزیوم باشد ارسال نمایند.

این سمپوزیوم به بررسی مفاهیم:
زمان، فضا، حرکت، واقعیت، نیرو، ظهور، ابعاد پنهان
از منظر رشته های:
معماری و طراحی شهری، طراحی صنعتی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و موسیقی

می پردازد.

 

فراخوان مقالات و دیگر آثار

مقالات کوتاه بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کلمه با توجه به دستورالعمل های تعیین شده. لطفا مقالات خود را به afd.sym@ut.ac.ir ارسال کنید.

علاقه مندان می توانند مشارکت های خود را در قالب های دیگر مانند پوستر، ترکیب های صوتی و تصویری، مدل های تعاملی، هنر چیدمان و یا هر رسانه دیگری که هماهنگ با موضوع سمپوزیوم است، ارائه دهند. برای این نوع مشارکت، ابتدا یک عنوان، یک تصویر معرف و ۱۰۰ کلمه درباره اثر خود به ایمیل afd.sym@ut.ac.ir ارسال کنید.

مهلت تحویل: ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۷ (۱۵ دسامبر ۲۰۱۸)
تصمیم گیری در مورد پذیرش مقاله تا ۱۰ دی ماه  ۱۳۹۷ در دسترس خواهد بود.

مقالات انتخاب شده در مستندات سمپوزیوم منتشر خواهد شد. گواهی های مشارکت برای شرکت کنندگان در سمپوزیوم و یا نمایشگاه آن صادر خواهد گردید.

 

نمایشگاه

نمایشگاه آثار از رشته ها و رویکردهای مختلف در نگارخانه تهران
 

برگزارکننده

پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران